Ingredienser
Opskriften er til 4 portioner
- Fars
- 1 lille løg (ca. 50 g)
- 4-6 enebær
- 300 g hakket svinekød
- 200 g hakket oksekød
- 1 æg
- ½ dl finvalsede havregryn
- 1 dl vand
- en pakke bacon
- Rodfrugter
- 1 løg
- 5 gulerødder
- 2 pastinakker
- 50 g soltørrede tranebær
- 1 ½ tsk. tørret oregano
- salt, peber
- 3 dl bouillon
-
sovsen
- jævning og kulør
- skyen fra fadet .
Fremgangsmåde
Pil løget og riv eller hak det fint. Knus enebærrene. Bland alle ingredienserne til farsen, og rør godt.
Form farsen til et brød, læg det i et ovnfast fad og brun ved 225° C i ca. 15 min. Læg herefter skinken på kødet.
Del evt. skiverne først, og skær fedtkanten af. Pil rødløget og skær det i tynde både. Læg de rensede og findelte rodfrugter rundt om “haren”. Tilsæt soltørrede tranebær, og krydr blandingen med rosmarin, salt og peber. Hæld bouillon ved.
Lad retten stege videre ved 175° C i ca. 40 min., til kødet er gennemstegt. Hæld evt. skyen kan fra og jævn til sovs. Tilsæt evt. kulør.
Servering
Server forloren hare med rodfrugter med kartofler eller pasta.