Luciabrød med Safran
Ca 32 stk.
Du skal bruge:
100 g smør
0.5 l mælk
50 g gær
2.5 dl kvark
1 g safrantråde
125 g sukker
0.5 tsk groft salt
950 g mel
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt kvark, Safran, sukker, salt og mel. Ælt dejen til den er blank smidig og slipper skålens sider. Tilsæt evt. mere mel. Dejen hæves i 30 min. Del dejen i 32 stykker og form dem til luciabrød. Trille stykkerne til fingertykke pølser og form dem til S er. Pynt enderne med rosiner eller chokoladeknapper. Lade luciabrødet efterhæve i 30 min. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen på 225 g alm ovn i Ca 5 min.
Af: Simone