Svinekæber i øl

Svinekæber i øl

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

1 kg Svinekæber

200 g Bacon i tern

1 Spiseske olie

1 Løg (hakket)

3 Gulerødder ( i mindre tern)

1 Persillerod ( i mindre tern)

4 Dl. Kalvefond

1/2 L. Mørk øl , gerne stout eller porter

6 Laurbærblad

En lille smule tørret timian

Salt & Peber

Brun maizena sovsejævner ( put i efter hvor tyk du vil have sovsen)

Serveres med kartofler

 

Fremgangsmåde :

Puds svinekæberne af, så de er klar til brug.

Steg baconen næsten sprød i olie i en gryde.

Tag baconen op.

Brun svinekæberne af i samme gryde i olie og baconfedtet ved kraftig varme.

Tag dem op.

Svits også grøntsagerne af i samme gryde – de skal lige få varmen og lidt farve – men ikke mere end det.

Kom derpå kæberne og baconen tilbage i gryden.

Hæld nu fond og øl på, tilsæt nu timianen og lad nu retten simre i 3 timer under låg.

Tag låget af mod slutningen af kogetiden, og jævn saucen med Brun maizena sovsejævner til det er den tykkelse man ønsker sovsen.

Smag retten til med salt og peber.

Server retten med kartofler eller mos.

Retten kan nemt laves om formiddagen og varmes op igen om aften.

Velbekomme.

 

 

 

Udgivet i Hovedretter Etiket: , , , , , , , , , , , , , ,