Syltede rødbeder
Ingredienser:
1 kg rødbeder ( rå )
Lage:
5 dl Eddike
250 g sukker
Opskrift:
Kommes i vand, og vaskes og skurres grundigt.
kommes i vand tilsat lidt salt (1 tsk fuld). Koges ca. 1 time.
Hæld vandet fra. Koldt vand løber på, skrællen gnides af, husk handsker.
Skæres i tynde skiver.
Eddike og sukker i kog. Rødbedeskiverne i. i kog igen.
Skyl glas i Atamon. Hæld det på glas. Luk låget trods varme.
Stilles først i køleskabet når de åbnes. Rødbederne kan spises så snart de er blevet kolde.
Tips:
Husk at tage handsker på. Det kan svine og
Skær begge ender af rødbederne inden de puttes i gryden, så er det nemmere at smutte skrællen af, når de er kogt, og ind under den kolde hane