Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Ingredienser:

1 kg rødbeder ( rå )

Lage:

5 dl Eddike

250 g sukker

Opskrift:

Kommes i vand, og vaskes og skurres grundigt.
kommes i vand tilsat lidt salt (1 tsk fuld). Koges ca. 1 time.

Hæld vandet fra. Koldt vand løber på, skrællen gnides af, husk handsker.
Skæres i tynde skiver.

Eddike og sukker i kog. Rødbedeskiverne i. i kog igen.

Skyl glas i Atamon. Hæld det på glas. Luk låget trods varme.

Stilles først i køleskabet når de åbnes. Rødbederne kan spises så snart de er blevet kolde.

Tips:

Husk at tage handsker på. Det kan svine og

Skær begge ender af rødbederne inden de puttes i gryden, så er det nemmere at smutte skrællen af, når de er kogt, og ind under den kolde hane

 

Udgivet i Syltning Etiket: , , , , ,