Kogte gulerødder er utroligt nemme at lave, og så er de sunde og fulde af vitaminer.
Gulerødder kan spises til stort set alt, vi bruger til som tilbehør til alt f.eks. stege, frikadeller, karbonader, koteletter, vi spiser dem både med og uden sovs. de kan også grilles i en alubakke med lidt smør, krydderurter og salt, men først når de er kogt.
Mange vil gerne have at skrællen bliver på fordi der sidder mange vitaminer i, men så er det vigtigt at de vaskes grundigt.
Det skal du bruge :
1 skrællekniv
1 kniv til at skære over med
1 gryde
Vand til kogning
Ca. 2 – 3 gulerødder pr. person, selvfølgelig efter størrelsen.
Fremgangsmåde :
Skræl gulerødderne, skær toppen af gulerødderne og skær dem i ca. lige store stykker så de bliver kogt ens.
Kom dem i en gryde og hæld vand over så de er dækket af vandet, læg låg på.
Tænd for blusset under gryden på max, når vandet koger skrues der ned på halv varme, og stil et minutur på 20 min. og start det.
Når uret ringer er de færdige. Hæld dem over i en si eller et dørslag og server dem varme.
Velbekomme.
Obs… skal man have både kartofler og gulerødder til maden, kan de sagtens koges sammen, da de skal have lige lang tid.