Kogte kartofler er noget alle kender, og som de fleste spiser et par gange om ugen, da det er nemt at lave.
Kogte kartofler kan spises til det meste, stege, frikadeller, karbonader og meget mere, men de kan også bruge til f.eks biksemad, kartoffelsalat, kartoffelmos osv.
Der er ligeså mange måder at koge kartofler på som der er kartofler. Men her kommer en nem måde som vi altid bruger i familien, og som de fleste nok bruger.
Det er jo forskelligt hvor meget man spiser af kartofler, men beregn ca. 2 til 3 store kartofler til hver person.
Det skal du bruge :
1 skrællekniv
1 kniv til at skære med
1 gryde
2 – 3 store kartofler pr. person
Vand til kogning
Fremgangsmåde :
Skræl kartoflerne og skær dem over i halve ( stykker skal helst være ca. lige store så kartoflerne bliver kogt lige meget ).
Kom kartoflerne i en gryde og kom vand i så kartoflerne er dækket med vand, læg låg på.
Tænd for blusset under gryden på max, og når vandet koger skrues der ned på halv varme, stil minuturet på 20 min og start det.
Når uret ringer er kartoflerne færdige. Hæld dem over i en si eller dørslag og server dem varme.
Hvis de skal bruges til bras kartofler, biksemad eller kartoffelsalat så skal kartoflerne være kolde, og det kan sagtens gøres under den kolde hane.
Du kan finde flere opskrifter med kartofler her på hjemmesiden.
Velbekomme.
Obs… hvis man både skal have kartofler og gulerødder til maden, kan de sagtens koges sammen da de skal lige lang tid.
Har man købt små nye kartofler er kogetiden ca. 15 min.