Creme brulee med hele æg

opskriften er til 7-8 personer

Ingredienser:

5 dl fløde

2 dl mælk

1 stang vanilje  (kun kornene)

150 g sukker

3 æg

Fremgangsmåde:

Bland det hele (undtaget æggene). Bring det i kog.

Der er tre grunde til at det skal koges. Det smelter sukkeret. Det trækker smagen ud af vaniljen. Det gør det nemmere at røre æggene jævnt ud.

Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Køl det ned til  under 50 grader og rør æggene i (vigtigt at det er under 50 grader så  æggene ikke stivner eller danner klumper. Det gør de ved ca. 55 grader).

Pisk æggene godt ud i flødeblandingen. Hvis der er hele fritflydende rester af æggehvide eller blomme, er der en der kommer til at spise dessert med hårdkogte stykker æg i 🙁

Kom ca 2 dl. i hver af de små forme.

Bag i vandbad, (vandet skal være helt op til kanten af creme brulee i formen)  i ovnen i 30 min ved 150 grader (varmluft)

Cremen skal stadig være lidt “blevret” i midten når du tager den ud af ovnen. Ellers har den fået for meget, og du har lavet en meget sød æggestand

Kom dem i køleskabet til de skal bruges. (helst gerne 4 timer) Du kan sagtens lave det dagen før det skal serveres.

Cremen skal være stivnet og kold inden du kan fortsætte.

Dæk toppen med ca. 2 strøgne tsk sukker, og brænd forsigtigt med gasbrænder indtil det karamelliserer.

De skal serveres med stivnet karamel i toppen, men cremen skal stadigvæk være kold og stiv nedenunder. Så ikke noget med at stå og dvæle med gasbrænderen.

Velbekomme.

 

Udgivet i Desserter Etiket: , , , , , , , , ,