Wit Øl

Wit er en belgisk hvedeøl fra Midtfyns Bryghus.

Denne hvede øl skiller sig markant ud i forhold til andre hvede øl jeg har smagt. Normalt er hvede øl i hvert fald efter min smag, meget tamme, men Wit er utrolig velbalanceret og har en rund og fyldig smag, selv efter man har drukket den kan man fornemme den runde smag i munden. Det er faktisk den første hvede øl som jeg kan lide.

Her er hvad Midtfyns Bryghus selv skriver om den :

En belgisk inspireret lysgylden hvedeøl med kridhvidt skum. Frisk krydret med appelsinskal, korianderfrø og sort peber.
Server Wit til lette kødretter, fisk og fjerkræ. Eller brug den som aperitif eller velkomstdrink.
Vendes forsigtigt før servering.

Som så mange andre øl af Midtfyns Bryghus så har denne øl også en lidt højere alkohol procent end andre hvede øl. Wit har en alkohol procent på 6,2 %.

En herlig øl som alle burde smage.

Til Jer som ikke kender til Midtfyns Bryghus, så er det på tide. Midtfyns Bryghus er et lille bryghus med beliggenhed i Årslev på Fyn. Ejeren er Eddie Szweda, han overtog bryggeriet i 2006, og har sammen med sit dygtige hold af bryggere gjort bryggeriet godt kendt på Fyn.

Bryggeriet har et flot og bredt sortiment, men hver enkelt øl er helt unik og der er virkelig kræset for dem.  Der er  lige fra en let sommer øl (sunshine på 5,3 %) til en stærk øl (Russian Imperial Stout på 11 %).

Mine favoritter fra Midtfyns Bryghus er : Gunners Ale ( den eneste ale øl jeg kan drikke, den er ikke så sukkersød som andre ale ), Rough Snuff (en øl der var forbudt engang, da den indeholdt tobak), og Russian Imperial Stout ( kulsort stout med masser af smag og fylde ).

De fleste af deres øl kan købes i diverse supermarkeder, så kig efter dem.

Ejeren Eddie Szweda rejser også rundt i Danmark med sit øl show. Øl showet er stand-up hvor han samtidigt fortæller om sine øl, som man også får lov til at smage. Han kan bookes på hjemmesiden for Midtfyns Bryghus, han holder for store og små selskaber, og ellers kan man se hvornår han rejser rundt for at lave shows hvor man kan købe en enkelt billet. Det kan varmt anbefales at se hans show, det er kanon skægt. Jeg har været til et show og der kommer en artikel senere på bloggen.

Her på bryghuset hjemmeside kan du læse meget mere om de forskellige øl, om shows, og teamet bag øllene, og meget mere.

https://midtfyns-bryghus.dk/

God fornøjelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Anbefaling af forskellige øl Etiket: , , , , , , , , ,