Svinekød i wok
Opskriften er til ca. 2 personer.
Ingredienser :
600 g svinekød i strimler
2 spsk. olie
1 rødløg
1 gulerod
1 perberfrugt
1 fed hvidløg
Salt og peber
Marinade :
1 ½ dl. grøntsags bouillon
½ dl. soja
1 spsk. sød chilisauce
1 spsk. citronsaft
1 spsk. maizena eller sovsejævner
tilbehør :
Ris
Fremgangsmåde :
Rens guleroden, peberfrugten og rødløget og skær dem i tynde skiver. Hvidløg pilles og hakkes fint.
Rør alle delene til marinaden sammen.
Varm olien op i en wok eller gryde, lynsteg kødet og tag det op igen, kom alle grøntsagerne i wokken med olie og steg dem ved høj varme i et øjeblik, skru lidt ned og tilsæt marinaden og lad det koge lidt. Tilsæt så kødet og vend det hele sammen, lad det evt. stå og småsimre lidt så giver det en mere kraftig smag, smag evt. til med chilisauce, vi elsker den godt stærk.
Serveres med kogte ris og evt. lidt sesamfrø som pynt
Velbekomme.