Hårdkogte æg er ikke bare hårdkogte æg, der er mange der forskellige måder at lave dem på. Nogle kan lide dem med en fast gul blomme, nogle hvor blommen er lidt grå, vi kan lide dem hvor de er lidt smiley (lidt flydende i midten).
Du skal bruge :
En kasserolle
Vand
Æg
Evt. en æggeprikker til at lave hul.
Fremgangsmåde :
Hæld rigeligt med vand i kasserollen, det skal være nok til at dække alle æggene, og æggene må ikke ligge ovenpå hinanden.
Stil varmen på max og lad vandet koge.
Prik hul i æggene og kom dem forsigtigt ned i vandet med en spiseske.
Kog æggene i 7,5 min ( M/L æg )
Tag kasserollen af blusset og lad kold vand løbe i gryden så de bliver kølet ned, ellers koger de videre.
For at de er nemmere at pille, så tag æggene op og slå skallen i stykker på bordet og læg dem ned i vandet i 5 min igen, så er de nemmere at pille uden at de går i stykker.
Æggene kan holde i ca. 3 dage i en lukket beholder i køleskabet.
Velbekomme.