Kogte ærter

Ærter smager bare godt, og kogte ærter er bare et must til f.eks. schnitzel eller en bøf bearnaise.

Ærter er super nemme at tilberede, og vi bruger altid ekstra fine ærter eller fine ærter fra frost, da det altid giver et godt resultat, bruger man større ærter er de ofte melet i smagen, og så bliver det som at få en klump mel ind i munden. Og grunden til at vi bruger ærter fra frost, er at det kan man altid have i fryseren og at friske ærter er en kort sæsonvare i Danmark.

Når der skal koges ærter, behøver man ikke veje og måle. 500 g. passer fint til 3-4 personer.

Hæld de frosne ærter i en kasserolle, og hæld vand over dem så vandet er ca. 2-4 cm. over ærterne, så de har lidt plads at koge på.

Tænd blusset på max, og lad dem koge op.

Når vandet bulderkoger, tag kasserollen af og sæt den på en bordskåner i 5 min.

Efter 5 minutter hælder man vandet fra igennem en sigte, og nu er de klar til servering.

Velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Mad for begyndere Etiket: ,