Varme hveder spises normalt på store bededag, men de smager jo dejligt, så hvorfor ikke bare spise dem når man har lyst.
( 24 stk )
Det skal du bruge :
4 dl mælk
150 g gær
50 g margarine
2 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
3 æg
1 kg mel
Fremgangsmåde:
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Så stilles dejen til hævning et lunt sted i 30 min.
Efter hævningen skal dejen æltes kort.
Del derefter dejen til 24 store boller, som lægges tæt i en lille smurt bradepande.
Hvis bollerne ikke udfylder bradepanden, laves en kant af smurt alufolie.
De skal efterhæve over damp, ved at bradepanden stilles oven på en gryde kogende vand ca. 20min.
Så skal bollerne bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Inden de serveres skal hvederne skilles fra hinanden, skæres over og ristes.
Velbekomme.