Genopbygning af kolinihavehuset del. 8

Så kom turen til at isolere huset, sætte dampspærre op, listeloft og som slutliste brugte vi reb.

Vi købte glasuld ISOVER basic rulle 95 mm. i Jem og Fix, grunden til at vi ikke lagde mere på var at det trods alt kun er et kolonihavehus der kun må bruges i sommerhalvåret. Vi kunne vælge at købe som ruller eller plader, men vi valgte rullerne, da vi ikke ville have en masse åbninger rundt om på loftet hvor kulden så kunne komme ned igennem.

Vi startede med at sætte jerntråd op hvor vi gik zig zag fra spær til spær. Herefter lagde vi glasuld op som vi havde skåret til. Det kradser godt nok sådan noget glasuld. Der kom selvfølgelig en del spild af glasuld, fordi vi ikke gad at have det som pudslespil, men kun i hele længder.

Efter vi havde fået sat jerntråd og glasuld op, skulle vi sætte dampspær op. Det er godt nok en meget svær opgave når man kun er en om det. Men med en del bøvl fik jeg det sat op og sat dampspærre tape op rundt langs kanterne og ved alle samlingerne. Plastikken kom desværre til at hænge lidt nogen steder, men det blev heldigvis skjult da vi satte listeloft op.

Listeloftet købte vi ved Odense Lavpris Tømmerhandel, der røg igen en stor del af budgettet, da vi ville have en god kvalitet.

Det er faktisk nemt at sætte op, men da vi ikke have en sømpistol der kunne klare så lange søm, købte vi nogle skruer der havde samme farve som knasterne, derved blev det knap så synligt. Vi lærte dog efter første rum, at der er vigtigt hvilken side man starter med og hvordan brættet skal vende. Og husk at det ser pænest ud hvis brædderne går i samme retning i alle rum.

Da der var lavet listeloft i alle rum, tapetserede vi alle rummene og malede dem hvide.

Til slut sømmede vi reb rundt langs kanten ved loftet i alle rum. Vi valgte denne løsning da vi synes at så bevarede vi lidt af kolonihave idyllen, så det ikke bare lignede et hus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Renovering af kolonihave Etiket: , , ,