Wienerschnitzel

Wienerschnitzel af kalv.

Mange vælger at lave wienerschnitzel af gris fordi det er billigt, men det er helt forkert, de skal laves af kalv.

Vi køber altid det der hedder en armsteak i Super Brugsen, en rigtig flot steak til en pris af ca. 50 kr. pr. stk.

Steakene banker vi til de bliver ca. 1,5 cm. i tykkelsen. Måden vi banker dem på er at vi lægger den ind i 2 frostposer, mange spørger hvorfor, men af den simple grund, at vi ikke har alt det kødsaft i hele køkkenet. Bagefter er det bare at tage dem ud af poserne og arbejde videre.

For at få en god panering laver vi en dobbelt panering, normalt ville vi dyppe i mælk, så mel, så æg og så rasp, men i dag var vi løbet tør for mælk, derfor fik det 2 gange med æg.

Så er det bare at stege dem i den tid man vil have, vi giver dem ca. 4 min på hver side og så ind i lun ovn til resten af maden er færdig.

Til schnitzel servere man typisk bras kartofler eller råstegte kartofler, kogte ærter, sovs (smørsovs, brun sovs eller rødvins sovs).

Hvis man kan lide det, så kan man oven på schnitzel : en skive citron, kapers, benfri sild, og revet peberrod.

Desværre så er der ikke et billede af den færdige mad, da vi først kom i tanke om et billede da vi havde spist det.

Velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Hovedretter Etiket: , , , , , ,