Oslo Mini Cruise 2019

Oslo Mini Cruise fra København til Oslo 2019

Vi har altid ønsket os at komme på et stort krydstugtskib, men vi vidste ikke hvordan vi ville have det med bølgerne på havet. Så derfor købte vi et mini cruise imellem København og Oslo, og tog afsted i starten af September.

Vi havde bestilt en udvendig kahyt med vindue. Kahytten var ganske pæn og hyggelig, stor dobbelt seng, tv, minibar, toilet og bad og en god udsigt fra vinduet som man kunne nyde fra sengen. Dog vil vi sige at badeværelset var lidt for discount agtigt og når man trådte det trin op og ind på badeværelset så føltes det som de toiletvogne man finder på festivaller og markeder, det hele virker kedeligt og som om det hele vugger når man går ind, og som om det ikke er nok, så er badeværelserne mørk lyserød, ikke særligt pænt.

Vores kahyt lå ca. midt i skibet. I fronten af skibet lå restauranter og diskoteket, og i bagenden af skibet lå vip lounge, restauranter og butikker.

Der er flere elevatorer, trapper og toiletter i midten af skibet, så det er nemt at komme rundt. Der er mange sofagrupper placeret rundt på alle etager, så der er hyggeligt at være ombord på skibet.

Der er tax-free ombord på skibet, men vi vil advare jer,  vær opmærksom på priserne, de er godt nok billigere end i Oslo, men de er ikke billigere end i Danmark. Så hvis I skal have lidt snolder med til turen, køb det hjemmefra og tag det med ombord, det må man godt. Tax-frem priserne er lidt højere end priserne på tankstationerne.

Restauranter er der nogle stykker af ombord, det variere fra færge til færge. Den vi var ombord var der den store restaurant, den minder meget om en bistro med tag-selv buffet. Der er deluxe lounge, for dem der har bestilt deluxe kahyt. En italiensk restaurant. Og et steak House. Det er en god ide at bestille bord hjemmefra, for der er kø til at komme ind at spise på alle restauranter.

Vi har prøvet den store restaurant og deluxe lounge.

Hvis vi starter med den store restaurant. Det er forholdvis billigt, med både koldt og varmt mad, brød, pålæg, salat, skaldyr, fisk, kartofler, kød, sovser osv.. men maden bærer desværre præg af at det har stået på fade i længere tid, og er derfor blevet halvkedeligt, selvfølgelig skal der laves mad til virkelig mange mennesker, da de fleste spiser her. Desserter er der også lidt af, tag-selv-softice, kager og frugt.

Deluxe lounge : Her skal man selv bestille de retter man vil have, men til gengæld kan man vælge imellem en masse dejlige retter bliver frisklavet når man bestiller dem. Møre steaks, sprøde pommes frites og varm sauce. Deres desserter er også virkelig dejlige. Vi kunne ikke spise mere end hovedret og dessert, virkelig skøn mad. Vi spiste morgenmad i deluxe lounge, og der manglede intet, mange slags pålæg, oste, yoghurt, morgenmads produkter, franskbrød, rugbrød, rundstykker, boller, mange slags juice og frugt shots, the, kaffe, kakao og vand. Det hele var lækkert og frisk lavet.

Desværre var der meget høj støj i den store restaurant, hvilket er en selvfølge når der er over 150 mennesker der skal spise på samme tid. Derfor kan vi anbefale at hvis man kun er voksne der rejser sammen, så tag deluxe, der er ro til at føre en normal samtale.

Af underholdning er der også en del forskellige barer / klubber / diskoteker, hvor man kan sidde og nyde lidt alkohol, det var ikke lige helt os, så det kan vi ikke skrive så meget om. Men på den færge vi sejlede med var der også et enkelt rum med underholdning til børn og barnlige sjæle. MEN rummet var ikke meget større end 20 kvm. og var meget slidt at se på, der var mange spillemaskiner af forskellige slags som man skulle betale for, men desværre var langt over halvdelen i stykker og ude af drift, så der var nok omkring 5-6 maskiner der kunne bruges. Det var underholdningen på skibet, så de fleste sad i sofagrupperne eller gik ture udenfor. WiFi skal man betale for, og mener at det koster 150 kr. tur/retur for 1 bruger.

Det var sådan set hvad der var at skrive om skibet, turen derop gik ganske fint uden bølgegang, men da vi sejlede fra kajen i Oslo, vuggede båden meget fra start og om natten på vej til København var vi ved at vælte ud af sengen og måtte gribe fat i natbordene ved siden af. Der blev vi lidt søsyge. Næste morgen hørte vi at der var et par stykker der var faldet på gangen i løbet af aftenen og natten, da skibet vuggede meget.

Her kommer lidt om vores tur i Oslo by. Da vi lagde til kajen i Oslo omring 0900, gik vi fra borde og valgte at gå ind til centrum. Det tager ca. 20 min at gå ind til centrum, og det er nemt at finde vej, fra skibet skal man bare ud af området og så bare lige ud, så kommer man ind til banegården og et kæmpe storcenter. Banegården er enorm, meget større end København banegård. Der er mange spisesteder og butikker rundt på hele banegården. Fra banegården er der adgang til storcenteret via en tunnel / viadukt, den er lidt skummel at gå igennem, da der står lidt alkoholikere rundt omkring, men ellers kan man vælge at gå ud på gaden og over vejen, men den dag vi var der, sneede og regnede det meget, derfor valgte vi tunnelen.

Storcenteret er så vidt vi kan huske i 5 etager, med vildt mange forretninger, barer og restauranter. Det er et meget hyggeligt center, og man kan godt bruge en del timer i det. De fleste kan godt forstå dansk, så derfor er det altid nemt for os danskere at tale med dem.

Toiletter er der til gengæld mangel på. Der var 1 gratis toilet på 5 sal, altså kun 1 fælles toilet til både damer, herre og handikappet, og der var en vildt lang kø. Så hvis du skal skynde dig, så er det et stort toilet facilitet i stuen, men her skal man betale for at benytte det,  og man skal betale inden man kan gå ind, der sidder en i en bås og kræver penge inden man må gå ind, og hold på hat og briller, det kostede omregnet til danske kroner 37 kroner for 1 person at komme på toilettet, til gengæld var der også meget rent og med beroligende musik. Så nu kan man godt forstå hvor alle stod i kø på 5 sal.

Når man går ud af hovedindgangen til centeret, så ligger der endnu et storcenter skråt over for, man skal lige over et stort virvar at 2 eller 3 kryds der er sat sammen med sporvognspor i midten. Så kommer man til indgangen af et lidt mindre center med nok omkring 30 forretninger. Der var på det tidspunkt, Flying Tiger, H&M, Matas, en kæmpe slikbutik, souvenirforretninger, tøjforretninger og pladeforretninger og meget mere.

Meget af den øvrige by på vej til og fra skibet var desværre lukket og under renovering. Men det gjorde ikke så meget når der er de storcentre.

Man kan også booke nogle udflugter i sin rejsepakke, men vi gad ikke sidde i en bus 3-5 timer og så tilbage til skibet bagefter, derfor valgte vi selv at til centrum.

Alt i alt en hyggelig tur, vi skal nok prøve det igen en anden gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Oplevelser, Rejser Etiket: , , , , ,