Luksus brunkager

Du skal bruge:
1,5 tsk potaske
0,5 dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g brun farin
1 brev revet appelsinskal
1 brev brunkage krydderi
500 g hvedemel
1 ps mandelsplitter
1 bæger appelsinskal

Sådan gør du:
Opløs potaske i vandet. Bring smør,sirup og brun farin i kog i en gryde, tilsæt revet appelsinskal og brunkagekrydderi. Tag gryden af varmen og rør potaske i. Lad sirup massen køle af til den er håndvarm. Bland de øvrige ingredienser i massen. Dejen deles i to pølser. Pak pølserne i husfilm og lægges på køl imindst 12 timer.
Tænd ovnen på 160 g varmluft. Skær dejen i tynde skiver og læg dem på en bageplade. Bages midt i ovnen i 8-10 min og køles af på en bageriet.

af simone

 

Udgivet i Små kager Etiket: , , , , ,