Pizza Calzone
Arbejdstid: 30 min
Tid til at hæve: 12 timer
Tid i ovn: ca 12 min
Antal personer: 2
Dejen:
¼ pk. Gær
3 dl vand
1 tsk. Salt
1 spsk. Olivenolie
1 ½ dl durumhvede, evt. Fuldkorn ( 100g)
Ca. 5 dl hvedemel (300g)
¼ dl olivenolie
Fyld:
250 g solmodne tomater
10 basilikumblade
200 g frisk mozzarella
3-4 skiver lufttørret skinke
Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i vand.
2. Tilsæt salt, olie og durumhvede, og lad det hvile 15 min
3. Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, så den er smidig og elastisk.
4. Kom dejen tilbage i skålen,
og vend den i olivenolie (¼ dl olivenolie).
Lad den hæve under plastfolie i køleskabet til næse dag.
5. Sæt ovnen på 250 grader. Halver tomaterne, og
Fjern kernerne med en ske.
Hat tomaterne groft og bland med hakket basilikum, mozzarella skåret i tern og skinke revet i mindre stykker.
6. Del dejen i to. Tril til kugler og rul til to runde pizzaer.
7. Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen, og fold den anden hen over.
8. Klem kanten godt sammen, og bag pizzaerne i ca. 12 min., til de er gylden og gennembagt. Server straks.