Råstegte kartofler

Råstegte kartofler er et godt tilbehør til mange retter og de er super nemme at lave, de kan laves på panden, i ovnen eller på grillen.

Jeg synes de er bedst når de har fået en lille smule stegeskorpe, men det er smag og behag.

Nogen laver det af glaskartofler, men så er det ikke råstegte kartofler, men bras kartofler, kartoflerne skal være rå, deraf navnet.

Du skal bruge :

Ca. 200 – 300 gram kartofler pr. person

Stegemargarine

Salt og peber

Skrællekniv

Kniv

Stegepande

Fremgangsmåde :

Skræl kartoflerne og skær dem i passende størrelse, nogle halvere dem, men jeg laver dem altid i en god bidstørrelse ( en lille kartoffel deles i 4 ).

Kom noget fedtstof på panden, hæld kartoflerne på panden og tænd på ca. 7 (lidt over middel varme).

Krydder lidt med salt og peber.

Gå og vend kartoflerne lidt af og til.

Når de er blevet gylden og har fået lidt stegeskorpe, er de færdige.

Der må gerne være lidt bid i dem, men ikke som rå.

Tag dem af og server dem varme.

De passer vildt godt til schnitzel og kogte ærter.

Hvis man laver dem på grillen, kommes de i en alubakke og sættes på risten, fremgangsmåden er den samme, men dog har jeg erfaret at kærgården giver et bedre resultat og smager meget bedre.

Savner man lidt mere frisk smag så vend lidt frisk timian i kartoflerne når de er færdige.

Velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Mad for begyndere Etiket: , , , ,