Glow I Odense

2019 skulle være året hvor Glow skulle komme til Europa for første gang, og det var kørt helt op at det skulle være det største lys og juleudstilling i Europa nogensinde.

Glow er et kæmpe lysshow fra Canada, de laver normalt alle de store flotte udstillinger i Canada og USA med lys kæder som de er eksperter i. (mest juleudstillinger)

Det fik en kæmpe omtale i både fjernsynet og aviserne, forventningerne steg helt vildt og de regnede med at få solgt 80.000 biletter men fik kun solgt 57.000 stk., og dog var de alligevel tilfredse med det.

Aldrig nogensinde har jeg givet så mange penge for at blive så voldsomt skuffet, en voksen billet kostede 149 kr. og vi var 3 voksne afsted. Det tog 10 minutter at gå det igennem fordi vi ikke gad kigge på madboder eller andre salgsboder. Så 447 kr. for 10 minutter skuffelse.

Vi har ikke hørt nogen tale godt om det og andre folks meninger på trustpilot er da heller ikke til at tage fejl af.

Da vi skulle bestille tid og billetter online, så gjorde vi det i god til til en fredag aften, vi bestilte billetter til klokken 1830, og vi kan lide godt lide at være i god tid så vi kom klokken 1800 og fik en plads næsten helt udenfor området, men skidt sådan kan det jo gå. Vi parkede og gik til indgangen, vi var ved indgangen ca. 1815. Vi stod næsten forrest, men blev godt nok skuffet da vi kunne se flere og flere gå til en kasse ved siden af for at købe en billet og bare gå ind, alt imens vi andre skulle stå og vente på at klokken blev 18.30 hvor vi havde bestilt tid til, vi måtte ikke komme ind før. Her blev vi allerede skuffet over den måde det forgik på. Vi gik ind af den port ind til det første område, her var der sat 5 madvogne op med kebab, pizza, hotdog og andet mad, ikke lige det man forbinder med jul. Herfra skulle man gå op af noget vakkelvorn stillads der minder lidt om den måde gris og køer bliver fragtet fra lastbil til slagteriet på, og ind gennem tunghængende plastik beskyttelse til en læsserampe ved en port.

Når vi så trådte ind gennem den store lastbilport, kom vi ind til en fabrikshal fyldt med madboder der solgte gløgg og kaffe til overpriser, en kop kaffe kostede ca. 42 kr. og et glas gløgg koster ca. 83 kr. eller måske æbleskiver til 8 kr. pr. stk. vanvittige priser og ellers var hallen fyldt med store langborde hvor folk sad og spiste og drak imens børnene sad og legede med deres legetøj.

Næste hal på runden var fyldt med boder der solgte alt andet end juleting, der var omkring 20 boder, og kun 1 solgte julepynt til overpriser som f.eks. julekugler til 125 kr. pr. stk som du kan gå i Søstrene Grene og købe til 15 kr., de andre boder solgt øl, frugt og grønt, parfumer, sæber, smykker, og en masse andet. Vildt skuffende. I samme hal når man nåede igennem disse boder, der var der stillet et kæmpe legestativ op til børn hvor der var lagt en høj gummimåtte rundt over det hele, selvfølgelig for sikkerhed til børnene hvis de nu skulle falde ned, men desværre så var det svært for brugere med hjul så som kørestole og klapvogne havde svært ved at komme over, og samtidigt fyldte stativet så meget at man næsten ikke kunne komme igennem og om til næste hal.

Næste hal var delt op i mange små områder. Næste område vi kom til var heldigvis pyntet op, det var ganske pænt lavet med kun hvide lys, og derfra var man tvunget til at gå den samme vej alle sammen som i en labyrint, området var ca. 40 kvm. stort, næste område hang der bare nogle lysstave ned fra loftet så det skulle ligne en jungle man kunne gå igennem, det område sprang de fleste over. Næste område var bare det samme som i den første hvide udstilling, bare i rød. Næste område, det samme endnu engang og igen i hvid, de samme figure og træer. Næste igen var noget legetøj og store plastik figurer der var lys i. Så kom vi ind i den største hal og det pæneste sted i udstillingen, her var der store figurer som slotte, springvand, gaver, en julekugle, et stjerneskud.

Det var den eneste hal der var noget værd at se på, men det var også kun pga. de store figurer.

I den sidste lille hal var der et tog der kørte på bestemte tidspunkter og så var der lavet noget rammer med lys hvor man kan få taget billeder / selfier. Ikke særligt spændende.

Herfra gik man så ind til alle bordene og mad / drikkeboderne igen

Som I nok kan læse så var vi ikke særligt jublende over denne lys/juleudstilling, der var stort set ikke noget jul i den udstilling, det var bare en stor pengemaskine der skulle trække så mange penge ud af deres publikum som muligt, de skulle virkelig skamme sig. Det her var så opreklameret i medierne.

Da vi kom hjem fik vi et spørgeskema sendt på mailen om hvordan vores oplevelse var, og ja der svarede vi helt ærligt ligesom her, at vi var voldsomt skuffet over det. Og dertil svarede de at de selvfølgelig var kede af at vi ikke var tilfredse med udstillingen og derfor vi 3 gratis billetter til udstillingen, så vi kunne opleve den igen. Og ja, havde de virkelig regnet med at vi gad at køre derud igen, aldrig.

Vi kan slet ikke anbefale at se det, og vi vil ikke køre efter det igen.

Her får I nogle billeder vi tog, og det er stort set hele udstillingen med undtagelse af madboderne som vi ikke gad tage billeder af. Så kan i selv vurdere om i vil se det hvis det kommer til Danmark igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Jul, Koncerter & shows, Markeder & events Etiket: , , , , , , ,