Langeskov Loppemarked i Langeskov Hallen d.10/3-19

Langeskov ligger ca. 10 km. fra Odense og 18 km. fra Nyobrg. Langeskov har længe været en sovende by efter at DSB den 22/5-1977 valgte at slette stationen fra ruten, men den 4/9-2015 åbnede Langeskov station som en ny og større station. Det har givet en lille virkning af lidt flere byggegrunde i Langeskov, men livet i byen forsætter som om der aldrig har været sket noget med stationen.

Langeskov er en charmerende by tæt på alt, meget tæt på motorvejen, der er en stor skole, en kæmpe børnehave, et indkøbscenter, Rema1000, Netto, Super Brugsen, en bager, pizzaria, grill og flere tøjbutikker, så byen har jo det meste, og hvis man er i bil eller tager bussen, så er der ca. 15 min til Rosengårdscenteret og Bilka i Odense. Området omkring Langeskov er med store åbne marker og nogle enkelte skov, men smukt er landskabet.

Langeskov er jo meget berømte for deres Amerikaner Træf : Odin Cruise & Meet – Langeskov , (som der også er skrevet et indlæg om her på siden, Odin Crusing & Meet 2017 langeskov), men Langeskov er kendt i det meste af danmark for deres enorme udendørs kræmmermarked: Langeskov Kræmmermarked , hvor mellem 70.000 – 100.000 besøger markedet. Men Langeskov Loppemarked er noget mindre og er et indendørs marked, og det skal dette indlæg handle om.

Langeskov Loppemarked er et vildt hyggeligt og meget velbesøgt marked der bliver afholdt i Marts måned hvert år, markedet bliver afholdt i Langeskov Hallen, det er 2 store sammenhængende idrætshaller der ligger op af skolen. På dette loppemarked er der mellem 100 og 150 stande hvor der sælges alt hvad man har brug for og ting man ikke vidste man havde brug for før man ser det.

Her er det ca. halvdelen af kræmmerne der en gengangere og resten er nogle der har ryddet op i garagen eller på loftet, prisniveauet ligger fra 10 kr. og op til 500 kr. ca. så det er muligt at gøre et kup, desværre så de faste kræmmere er ofte opkøbere af dødsboer så de skal tjene pengene hjem igen, og derfor ligger deres priser lidt for højt og de er desværre heller ikke til at forhandle med, de driver det som en forretning og ikke som kræmmere, det ødelægger stemningen en smule for de fleste går på markeder for at gøre et billigt kup og ikke købe til almindelige priser som i butikkerne.

Når der er loppemarked i hallerne så har cafeteriaet også åben, desværre så er de ikke altid lige forberedte til der kommer kræmmermarked, derfor mangler de nogle gange diverse mad og drikke, hvilket er en skuffelse for mange. Priserne ligger på det middelmådige niveau med f.eks. 20 kr. for en fransk hotdog.

For kræmmere : Priser på stande er mellem 150 og 175 kr. alt efter hvor i hallen man vil have en plads, pladsen er 3 x 2 meter, og der er ingen borde eller stole, borde koster 50 kr. ekstra pr. stk. og måler 2 meter. Man har mulighed for at komme dagen før om aftenen for at sætte sine ting op, men ellers kan man den samme dag fra kl. 0800. Desværre så er vejen ind til hallerne meget vanskelig at komme ind af med sine ting, godt nok går der en vej ned forbi hallen, men den er ofte spærret af mange biler og trailere, så man skal holde på p-pladsen ved siden af hallen og gå ca. 100 meter ned til indgangen og videre ind til sin plads, og i den gang er der meget trængsel.  MEN det er meget værre når markedet er lukket, pak hellere stille ned og vent ca. 30 min med at gå ud med dine ting, for det er fuldstændigt kaostisk når alle vil ud på samme tid, og alle vil holde foran døren, ofte er der så mange på den lille vej ned forbi hallen af flere med trailer skal bakke og som ikke kan finde ud af det, så vent hellere lidt. Når markedet står på, så skal alle kræmmere parkere omme i skolegården, og det er der heller ikke mange der kan finde ud af, derfor er der kun få pladser til kunderne, husk nu at lave plads til kunderne, eller kan I ikke sælge noget!!

Lige en besked til andre kræmmere hvis de læser dette, lad os nu få kræmmerånden tilbage i Danmark, EN RIGTIG KRÆMMER PRUTTER OM PRISEN, dine priser skal være til forhandling, ellers dør markederne for ingen gider købe det på et marked hvis de kan købe det til samme pris i en butik året rundt, husk det.

Lidt til de besøgende / kunder : pris for entre er 20 kr. pr. person, lille som stor. Parkering kan ske på den store p-plads ved siden af hallen.

Langeskov Loppemarked har en Facebookside som du kan se her : Langeskov Loppemarked i hallen

Det er et hyggeligt marked og vi har været der flere gange og kommer gerne igen, så kig forbi markedet.

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Markeder & events Etiket: , , , , , ,