Lumby Mølle marked

Lumby Mølle marked, hvor mange kender det ?

Åbenbart en del for der var godt nok mange besøgende, da vi var derude søndag d. 19-08-2018.

Jeg har flere gange kørt forbi det store markeds skilt ved Odins broen i Odense, men havde aldrig tænkt det som noget specielt, men i dag tænkte jeg at jeg ville prøve det.

Så med konen startede vi bilen og kørte til marked ved Lumby Mølle i Odense.

Lumby Mølle er nemt at finde, kør til Odense eller gennem Odense alt efter hvor man bor, så kør forbi Stige og mod Otterup, så den første afkørsel efter Stige skal du køre af, forenden af bakken skal du dreje til venstre, så kan du ikke undgå at se den flotte mølle på din venstre hånd, det er den. Adressen er : Slettensvej 292, 5270 Odense.

Lumby Mølle holder flere gange om året nogle forskellige events bla. marked som vi var på i dag. Se deres Facebook https://www.facebook.com/lumbymolle.dk/ eller på deres hjemmeside https://www.lumbymolle.dk/

Da det er et lille lokalt arrangement af de frivillige til møllen der laver markedet, så havde vi ikke de store forventninger til det, vi troede det var et lille bitte marked, Men vi blev da godt nok overrasket. Et utroligt flot, hyggeligt og charmerende marked ( og endelig et uden tivoli ), parkeringen er gratis, entreen er gratis, lige noget for os.

Vi starter lige i bunden af markedet, for vi kom ind midt i det hele, derfra hvor vi gik ind. I bunden af markedet var der flere rækker med veteran biler, veteran traktorer, veteran motorcykler, mange sjove gamle maskiner / redskaber man brugte på gårdene i gamle dage, det var flot stillet op og børnene måtte gerne komme op at sidde på traktorene. Man kunne komme til at høre maskinerne stå at køre, det var virkelig nogle flotte køretøjer.

Midt på pladsen ligger der diverse bygninger der hører til møllen. Der ligger et meget gammelt savværk hvor man kan se den store maskine save gennem enorme træstammer så der kommer de flotteste planker ud. Værksted hvor de står og laver håndværk af træ, drejer skåle, lysestager og små figurer. I den store mølle kan man vogne og maskiner også fra de gamle gårde, på 1. sal af møllen er der indrettet legerum til de store drenge hvor de kan stå og køre med RC lastbiler og gravemaskiner i en kreativ by.

Rundt om møllen var der sat en tombola og et markeds telt op, hvor alle køb går ubeskåret til bevaring af den gamle mølle, her kan man vinde forskellige blomster, 4 lodder til 10 kr. med stor change for at vinde, vi vandt en flot blomst på de 10 kr. så det er helt fint for os og det går jo til et godt formål, i boden ved siden af købte vi 2 bøger, og helt ærligt, de var så billige at vi følte at vi snød dem og ikke omvendt, 2 bøger til 4 kr. i alt. billigere bøger kan man ikke finde nogle steder.

Markedet ligger rundt om møllen og spredt rundt i den flotte plantage, sådan gå ned gennem rækkerne med de store æbletræet med æbler på, og hist og pist dukker en bod op som står og sælger alt, lige fra børnetøj / legetøj, porcelæn, pels / skind fra får, æbler, hjemmelavet most, garn og meget mere.

I den sidste del af markedet op mod vejen ligger et kæmpe stort markeds telt med alle siderne åbne, ved siden af står de frivillige til møllen og sælger øl, vand, sodavand, kaffe, kage, pølse og brød, som du kan sidde i teltet og spise, hele pladsen dufter af grill og pølser, en super hyggelig stemning. Og stemningen bliver kun bedre, for på den store scene ved teltet sidder der et stort hold med ældre, primært pensionister der spiller samt synger, de bliver dirigeret af en yngre mand der står står i midten og hjælper til. De synger måske ikke helt rent, men det lyder vildt hyggeligt og det er næsten kun gamle sange, så der er den der rigtige kræmmermarked stemning fra landet, og ikke alt det nye pop støj fra en DJ der står og skråler til fulde mennesker, nej her er der hygge og god stemning.

Som jeg også skrev lidt tidligere så er der ingen tivoli på pladsen, og det og kun et stor plus, for i stedet for skrig og skrål alle steder så er de fleste fra 20 år og op efter, man har tid til at stå at tale sammen uden at skulle råbe, det virker mere som en hyggelig gade / familie fest.

Det kan varmt anbefales at prøve at besøge markedet. Det er første gang vi har været der, men helt bestemt ikke sidste gang at vi kommer der.

       

    

    

    

    

 

Udgivet i Markeder & events Etiket: , , , , , , , , , ,